Shpërthim në Menbixh të Sirisë, plagosen shumë ushtarë amerikanë

Në rajonin Menbixh, të pushtuar nga organizata separatiste terroriste YPG/PKK në Siri, ndodhi një shpërthim gjatë kohës që patrullonin ushtarët amerikanë.

Shpërthim në Menbixh të Sirisë, plagosen shumë ushtarë amerikanë

Në rajonin Menbixh, të pushtuar nga organizata separatiste terroriste YPG/PKK në Siri, ndodhi një shpërthim gjatë kohës që patrullonin ushtarët amerikanë.

Sipas informacioneve të marra nga burimet lokale, në shpërthimin që ndodhi për shkaqe ende të panjohura, u plagosën shumë ushtarë amerikanë.

Ushtria amerikane evakuoi me helikopter ushtarët e saj.

Bëhet e ditur se në shpërthimin, autorët dhe shkaqet e të cilit nuk dihen ende, ka edhe të vdekur.

Nënprefektura Menbixh e Halepit në Siri, është e pushtuar prej YPG/PKK-së që nga gushti i vitit 2016.  

Shtetet e Bashkuara të Amerikës i premtuan Turqisë se pasi nënprefektura të pastrohej ndaj DAESH-i, do të nxirrte prej andej organizatën terroriste YPG/PKK.

Pas një kohe të gjatë, kur Amerika nuk ka mbajtur premtimin e saj, në muajin qershor, Turqia dhe Shtetet e Bashkuara të Amerikës  ranë dakord për hartën rrugore të Menbixhit.

Në kuadër të planit këto dy vende vazhdojnë patrullimet e përbashkëta në nënprefekturën në fjalë.Lajme të ngjashme