2017, viti i zgjedhjeve në Evropë

Zgjedhjet e planifikuara dhe ato të parakohshme, mos-krijimi i qeverisë në disa vende si dhe rritja e tensionit politik në vendet e Ballkanit japin sinjale se viti 2017 do të jetë një vit i vështirë për politikën evropiane.

2017, viti i zgjedhjeve në Evropë

Zgjedhjet e planifikuara dhe ato të parakohshmenë mbarë Evropën, mos-krijimi i qeverisë në disa vende pavarësisht zgjedhjeve të mbajtura si dhe rritja e tensionit politikvendet e Ballkanit japin sinjale se viti 2017 do të jetë një vit i vështirë për politikën evropiane.

Ndërsa Anglia me Austrinë, dy vende ku rezultati që do të dalë nga kutia e votimit intereson nga afër të ardhmen e Bashkimit Evropian (BE), kanë marrë vendim për të shkuar në zgjedhje të parakohshme, kurse në Holandë qeveria nuk është krijuar ende, pavarësisht se kanë kaluar 2 muaj nga mbajtja e zgjedhjeve.

Presidentin e ri të Francës, Emmanuel Macron e presin zgjedhjet parlamentare, që do të mbahen muajin e ardhshëm.

Kurse kancelarja në detyrë Angela Merkel në Gjermani, vend që në zgjedhje do të shkojë në shtator, ndjehet relativisht më e relaksuar.

Ndërsa tensionet politike në vendet e Ballkanit kanë tendencën për t’u shndërruar edhe në dhunë.

Për të dalë nga kriza Kroacia, Maqedonia dhe Shqipëria diskutojnë çdo alternativë, përfshi edhe atë të zgjedhjeve.Lajme të ngjashme