Canakkale
SQ

RUBRIKAT TEMATIKE

TURQIA

Tirania kineze ndaj turqve ujgurë protestohet në Berlin
Tirania kineze ndaj turqve ujgurë protestohet në Berlin 06.07.2015

Kryeqyteti Berlin i Gjermanisë u bë skenë e një proteste përpara Ambasadës së Kinës, kundër tiranisë dhe presionit, që zbatohet sidomos gjatë muajit të bekuar të Ramazanit ndaj popullatës myslimane në Rajonin Autonom Ujgur të Sinkiangut.

BALLKANI

Të martën takim vlerësues i liderëve të eurozonës për Greqinë
Të martën takim vlerësues i liderëve të eurozonës për Greqinë 06.07.2015

Kancelarja gjermane, Angela Merkel dhe Presidenti i Francës, François Hollande, të cilët realizuan mbrëmë një bisedë telefonike për të vlerësuar rezultatin e referendumit në Greqi, kanë thirrur liderët e eurozonës për mbledhje të martën.

EKONOMIA

KE: Stabiliteti i zonës euro nuk rrezikohet pas "Jo"-së greke
KE: Stabiliteti i zonës euro nuk rrezikohet pas "Jo"-së greke 06.07.2015

Stabiliteti i zonës euro nuk është në rrezik pavarësisht pasigurive të krijuara nga ”Jo”-ja masive e grekëve për propozimet e kreditorëve për shpëtimin financiar të vendit, theksoi sot zëvendëspresidenti i Komisionit Evropian, Valdis Dombrovskis.

KULTURA DHE ARTI

Konja- Çelet Kopshti i Fluturave Tropikale, më i madhi në Evropë
Konja- Çelet Kopshti i Fluturave Tropikale, më i madhi në Evropë 06.07.2015

Në qytetin Konja të Turqisë është hapur “Kopshti i Fluturave Tropikale”, më i madhi në të gjithë Evropën. I pasur me rreth 6.000 flutura të 15 llojeve të ndryshme, në këtë kopsht mund të shikohen nga afër të gjitha fazat e jetës së një fluture.

SHKENCA DHE TEKNOLOGJIA

Ankara - Universiteti "Yildirim Beyazit" josh studentët e huaj
Ankara - Universiteti "Yildirim Beyazit" josh studentët e huaj 06.07.2015

Universitetet e Turqisë janë shndërruar vitet e fundit në qendra graviteti për studentët ndërkombëtarë. Një prej këtyre institucioneve të arsimit të lartë është edhe Universiteti “Yildirim Beyazit” në Ankara, ku mbi 10% e studentëve janë shtetas të huaj.

Muzikë Turke

VIDEOT E FUNDIT

TREGOJI TË GJITHA
KONKURSI I MUAJIT

TRT SHQIP NË FACEBOOK