Беспилотното летало АНКА го оствари првиот лет со својот домашен и национален мотор

Претседателот на Управата за одбранбена индустрија Исмаил Демир на својата сметка на Твитер соопшти дека домашното беспилотно летало АНКА успешно го оствари првиот лет со својот домашен и национален мотор ПД-170Ш

Беспилотното летало АНКА го оствари првиот лет со својот домашен и национален мотор

Претседателот на Управата за одбранбена индустрија Исмаил Демир соопшти дека домашното беспилотно летало (ИХА) АНКА го оствари првиот лет со својот домашен и национален мотор ПД-170. 

Демир по ова прашање информираше на својата сметка на социјалната мрежа Твитер.

Претседателот на Управата за одбранбена индустрија Исмаил Демир напиша дека и покрај студот од - 10 степени домашното беспилотно летало АНКА успешно го оствари првиот лет со својот домашен и национален мотор ПД-170.

Демир им се заблагодари на сите они кои имаат заслуга  во овој успех.Слични вести