Турските одбранбени производи презентирани на саемот "AUSA 2018" во Вашингтон, САД

Турските одбранбени производи презентирани на саемот AUSA 2018 во Вашингтон, САД

Турските одбранбени производи презентирани на саемот "AUSA 2018" во Вашингтон, САД

Турските одбранбени производи презентирани на саем во Вашингтон, САД.

На Саемот „AUSA 2018“ во организација на Асоцијацијата на американската армија (АУСА), од Турција  учествуваа компаниите РОКЕТСАН и РЕПКОН.

На овој значаен саем учествуваа голем број професионалци и компании кои делуваат во одбранбената индустрија.

Турската компанија РОКЕТСАН која привлекува внимание со нејзиното портфолио со силни производи ги претстави моделите на своите производи меѓу кои се наоѓаат ласерски водената ракета Џирит, мини умната муниција МАМ-Л и МАМ-Ц, муницијата Stand Off усогласена со СОМ-Ж ЖСФ, противтенковската ракета од среден дострел ОМТАС.

Претставници и делегации од голем број земји и меѓународни компании го посетија штандот на РОКЕТСАН и беа информирани во врска со технологијата и производите на компанијата.

Една друга турска компанија РЕПКОН пак оствари разговори по прашањето на телото и цевката на ракета и тоа во склопот на методите на машина и производство flowforming коишто се наоѓаат во рамките на способностите на само неколку компании во светски рамки.

На штандот на компанијата РЕПКОН беа презентирани примери од производите коишто се добиваат со оваа технологија.

 Слични вести