Кина го лансираше сателитот Гаофин-11

Сателитот ќе се употребува за набљудување на земјината површина, урбанизмот, дизајнот на патната мрежа, земјоделството

Кина го лансираше сателитот Гаофин-11

Кина го лансираше сателитот за набљудување на земјината површина Гаофин-11

Според веста на кинеската телевизија CCTV, од Центарот за лансирање сателити Таијуан во северната кинеска провинција Шанши, сателитот Гаофин-11 со ракетата Лонг Марч-4Б (Долг марш) беше испратен во орбитата.

Сателитот ќе се употребува за набљудување на земјината површина, урбанизмот, дизајнот на патната мрежа, земјоделството.

Сателитот ќе се употреби за остварување на иницијативата „Појас и пат“ со која се предвидува повторно оживување на Патот на свилата.Слични вести