Беспилотно летало АНКА полета со домашен мотор

Турската компанија ТУСАШ/ТУИ усоврши мотор со капацитет од 115 коњски сили, тежина од 165 кг, способност за летање на 30 илјади фити

Беспилотно летало АНКА полета со домашен мотор

Домашното беспилотно летало АНКА го оствари првиот лет со домашен мотор кој беше произведен специјално за леталото.

Акционерското друштво Турска воздухопловна и вселенска индустрија (ТУСАШ/ТУИ) усоврши мотор за беспилотно летало АНКА.

Активностите кои започнаа во 2014-та година беа фокусирани кон  усовршување мотор со капацитет од 115 коњски сили, тежина од 165 кг, способност за летање на 30 илјади фити.

Моторот на цивилното воздухопловство со зголемување на капацитетот за височина и електрична моќ беше употребен во беспилотното летало.

Успешно беше реализиран првиот лет со усовршениот мотор кој беше поставен на беспилотното летало АНКА.Слични вести