Уништени иљадници јајца во Белгија

Јајцата биле уништени поради страв од можно загадување со инсектициди

Уништени иљадници јајца во Белгија

Уништени иљадници јајца во Белгија

Одгледувачи на живини во Белгија уништија иљадници јајца поради сомневање дека јајцата биле затруени со со инсектицидот Фипронил.

Уништувањето на јајцата ќе претставува голем финансиски удар врз живинарските фарми, за дел од нив тоа може да резултира со банкротирање.

 

 Слични вести