Францускиот астронаут Песке објави фотографија на Истанбул од вселената

Раздвиженоста на градот владее на копното и морето

Францускиот астронаут Песке објави фотографија на Истанбул од вселената
(ВИДЕО) Францускиот астронаут Песке објави фотографија на Истанбул од вселената
(ВИДЕО) Францускиот астронаут Песке објави фотографија на Истанбул од вселената

Францускиот астронаут Томас Песке објави фотографија на Истанбул од вселената

Францускиот астронаут Томас Песке на профилот на социјалните мрежи објави фотографија на Истанбул фотографирана од вселената.

Песке кој инаку е астронаут на Европската вселенска агенција (ЕСА) на својот профил на социјалните мрежи сподели фотографии на Истанбул кои самиот ги фотографирал од вселената и додаде:

Стратешката позиција на Истанбул се забележува и од вселената. Преку морските теснеци се обезбедува пристап до Црното море. Раздвиженоста на градот владее на копното и морето, истакна Песке.Слични вести