Јемен,од последиците од колера починале 209 лица

Според извори на Светската здравствена организација (СЗО) во Јемен биле регистрирани 17.200 луѓе заболени од колера

Јемен,од последиците од колера починале 209 лица

Според извори на Светската здравствена организација (СЗО) во Јемен биле регистрирани 17.200 луѓе заболени од колера.

Епидемијата зафатила 14 провинции, вклучувајќи ја и Сана,главниот град на државата.

Фондот на Обединетите нации за деца (УНИЦЕФ), соопшти дека во Јемен имало 3 милиони неухранети лица од кои повеќето деца,како и немање чиста вода за пиење и недволна грижа за собирање на отпадоците од улиците поради што е зголемен ризикот тие да се заразат со колера.

 

 Слични вести