Аларм во НАСА поради метеор

Метеорот ќе помина на далечина од 1 милион 800 илјади км од планетава

Аларм во НАСА поради метеор

Аларм во Американската агенција за вселенски истражувања (НАСА) поради метеор.

Метеорот JO25 на 19 април се очекува да помине во непосредна близина на планетава Земја.

Според претпоставките, радиусот на метеорот изнесува околу 650 метри.

НАСА летачките објекти поголеми од 100 метри ги прифаќа за потенцијална опасност.

Метеорот ќе помина на далечина од 1 милион 800 илјади км од планетава.

Оваа оддалеченост е четирипати поголема од оддалеченоста меѓу Земјава и Месечината.

Претставници на НАСА објавија и податоци во врска со траекторијата по која се очекува да помине метеорот.

Наредниот метеор кој се очекува да помине покрај земјава ќе помине во 2027 година и тоа е метеор со радиус од околу 800 метри.Слични вести