Претседателот Ердоган замина за Техеран за критичниот троен лидерски самит посветен на Сирија

Претседателот Ердоган од аеродромот Есенбога во Анкара беше испратен за Техеран од страна на потпретседателот Фуат Октај, валијата на Анкара Ерџан Топаџа, командантот на гарнизонот во Анкара генерал-полковник Али Сиври и други високи функционери