Макрон отвори изложба на слики на Пикасо

Макрон отвори изложба на слики на Пикасо

Претседателот на Франција Емануел Макрон во Париз отвори изложба на лиски на Пабло Пикасо.

Изложбата е поставена на тема  „Животот и творештвото на Пикасо во 1932 година“ .