Министерот Сулејман Сојлу: Ќе започнеме нова операција против терористичката организација ФЕТО

Министерот за внатрешни работи Сулејман Сојлу најави дека ќе биде започнета нова операција против Фетулахистичката терористичка организација (ФЕТО)

Министерот Сулејман Сојлу: Ќе започнеме нова операција против терористичката организација ФЕТО

Министерот за внатрешни работи Сулејман Сојлу истакна дека ќе биде започнета нова операција против Фетулахистичката терористичка организација (ФЕТО).

Министерот Сојлу во Анкара се состана со претседателите на месните заедници и претставниците на граѓанските организации.

Во говорот што го одржа во оваа пригода Сојлу се осврна на борбата против Фетулахистичката терористичка организација (ФЕТО) и истакна дека ќе биде започнета нова операција против оваа терористичка организација.

„Што и да прават некои, ќе го направиме неопходното, ќе ги истребиме од оваа земја.“ - рече министерот за внатрешни работи Сулејман Сојлу.Слични вести