Во операциите во последните две недели се неутрализирани 23 терористи

Министерството за национална одбрана соопшти дека во периодот од 28 декември до 11 јануари 2019 година се реализирани операции од голем обем против сепаратистичко-терористичката организација ПКК/КЏК во кои се неутрализирани 23 терористи

Во операциите во последните две недели се неутрализирани 23 терористи

Во реализираните операции од страна на Турските вооружени сили (ТВС) во последните две недели се неутрализирани 23 терористи.

Во објавеното соопштение од Министерството за национална одбрана се истакнува дека во периодот од 28 декември до 11 јануари 2019 година беа реализирани операции од голем обем против  сепаратистичко-терористичката организација ПКК/КЏК.

Во операциите се неутрализирани 23 терористи. 

Освен тоа беа уништени 100 килограми експлозивни материјали, три антитенковски ракети, 20 експлозивни материјали од рачна изработка, три рачни минофрлачи, рачни бомби и 1.584 парчиња муниција за лесно оружје.

Во операциите се доведени во неупотреблива состојба седум пештери и магацини кои биле користени од страна на терористите.Слични вести