Честитка од Чавушоглу до двете муслиманки избрани за членови на Конгресот на САД

Министерот за надворешни работи Чавушоглу на својата сметка на Твитер го напиша следното: „Им честитам на Илхан Омар и Рашида Тлаиб поради нивниот избор за членови на Конгресот на САД. Фрлија потпис на голем успех за американските муслимани.“

Честитка од Чавушоглу до двете муслиманки избрани за членови на Конгресот на САД

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу им честита на двете жени муслиманки кои на меѓуизборите за Конгресот во САД беа избрани за членови на Претставничкиот дом.

Чавушоглу во пораката што ја сподели на својата сметка на социјалната мрежа Твитер го напиша следното: „Им честитам на Илхан Омар и Рашида Тлаиб поради нивниот избор за членови на Конгресот на САД. Фрлија потпис на голем успех за американските муслимани.“

Инаку, Рашида Тлаиб и Илхан Омар кои учествуваа на меѓуизборите од сојузните држави Мичиген и Минесота од каде што од 2000 година досега се натпреваруваа најголем број муслимански кандидати, го запишаа своето име во историјата како „Први муслиманки членови кои влегоа во Претставничкиот дом.“Слични вести