Турски воени авиони бомбардираа терористички цели на северот на Ирак

Во објавеното соопштение преку интернет страницата на Турските вооружени сили (ТВС) се истакнува дека во рамките на борбата против тероризмот вчера беше реализирана воздушна операција врз терористички цели во областите Зап и Хакурк на северот на Ирак

Турски воени авиони бомбардираа терористички цели на северот на Ирак

Во реализирана воздушна операција на областите Зап и Хакурк во северниот дел на Ирак се уништени наоружени позиции, засолништа и скривници на сепаратистичко-терористичката организација ПКК.

Во објавеното соопштение преку интернет страницата на Турските вооружени сили (ТВС) се истакнува дека во рамките на борбата против тероризмот беше реализирана воздушна операција врз терористички цели во северниот дел на Ирак.

Во соопштението се вели дека во оваа воздушна операција на областите Запад и Хакурк вчера беа уништени наоружени позиции, засолништа и скривници на сепаратистичко-терористичката организација ПКК.Слични вести