Турските вооружени сили им нанесоа тежок удар на терористите на северот на Ирак

Во вчерашните реализирано воздушни ооперации од страна на Турските вооружени сили (ТВС) на подрачјето на планината Кандил на северот на Ирак им беше нанесен тежок удар на терористите

Турските вооружени сили им нанесоа тежок удар на терористите на северот на Ирак

Турските вооружени сили (ТВС) им нанесоа тежок удар на терористите во северниот дел на Ирак.

Во објавеното соопштение од Генералштабот се истакнува дека вчера беа реализирани воздушни операции на подрачјето на планината Кандил на северот на Ирак.

Во соопштението се вели дека во воздушните операции се уништени цели кои што од страна на сепаратистико-терористичката организација ПКК биле користени како скривници, засолништа, наоружени позиции и складишта за муниција.Слични вести