Сите заедно ќе продолжиме со борбата да не се повтори злосторството во Сребреница

На босанските браќа кои загинаа во геноцидот во Сребреница им изразувам божја слава

Сите заедно ќе продолжиме со борбата да не се повтори злосторството во Сребреница

Претседателот Реџеп Тајип Ердоган рече дека Турција ќе продолжи со борбата за да не дојде до повторување на слично злосторство против човештвото како она во Сребреница.

Во пораката по повод 23-та годишнина од геноцидот во Сребреница преку профилот на социјалната мрежа твитер, претседателот Ердоган го истакна следното:

„На босанските браќа кои загинаа во геноцидот во Сребреница на кој сметам како на еден од најсрамните чинови во историјата кој пред 23 години се случи пред јавноста на Европа им изразувам божја слава. Сите заедно ќе водиме борба да не дојде до повторување на овој вид злосторства против човештвото“.Слични вести