Усвојувањето на предлог-резолуцијата за Палестина е голем успех

Разумните земји членки на меѓународната заедница уште еднаш покажаа дека Палестинскиот народ никогаш нема да остане сам

Усвојувањето на предлог-резолуцијата за Палестина е голем успех

Претседателот Реџеп Тајип Ердоган рече дека со усвојувањето на предлог-резолуцијата од страна на СБ на ОН, САД повторно беа разочарани.

Портпаролот на кабинетот на претседателот на државата Ибрахим Калин рече дека усвојувањето на предлог-резолуцијата претставува голем успех.

Турција ќе продолжи со поддршката на Палестина која е во право од аспект на својата кауза.

Министерството за надворешни работи на Турција во соопштението во врска со усвојувањето на предлог-резолуцијата го истакна следното:

„Разумните земји членки на меѓународната заедница уште еднаш покажаа дека Палестинскиот народ никогаш нема да остане сам.

Од генералниот секретар на ОН очекуваме под итно да ја спроведе резолуцијата“.Слични вести