Турски воени авиони неутрализираа тројца терористи на северот на Ирак

Турски воени авиони во областа Зап на северот на Ирак неутрализираа тројца припадници на сепаратистичко-терористичката организација ПКК кои се подготвувале да реализираат напад

Турски воени авиони неутрализираа тројца терористи на северот на Ирак

Турските вооружени сили (ТВС) ги продолжуваат интензивните воздушни операции во северниот дел на Ирак.

Според добиени информации од Генералштабот во областа Зап на северот на Ирак биле установени тројца припадници на сепаратистичко-терористичката организација ПКК кои се подготвувале да реализираат напад и притоа во реализираната воздушна операција овие тројца терористи биле неутрализирани.Слични вести