Претседателот на Македонија Ѓорѓе Иванов во официјална посета на Турција

На покана на претседателот Реџеп Тајип Ердоган Претседателот на Република Македонија, Ѓорге Иванов, од утре ќе престојува во официјална посета на Турција

Претседателот на Македонија Ѓорѓе Иванов во официјална посета на Турција

Претседателот на Република Македонија, Ѓорге Иванов, на покана на турскиот претседател, Реџеп Таип Ердоган, ќе престојува во официјална посета на Турција.

Претседателството на Р. Турција соопшти дека се очекува претседателот на Р. Македонија, Иванов, да престојува во официјална посета на Турција.

Претседателот Иванов, на покана на претседателот Ердоган, на 20 февруари ќе престојува во официјална посета на Турција. Во соопштението на Претседателството на Турција се вели: „На средбите што ќе се остварат за време на посетата, ќе стане збор за уште поголемо развивање на веќе извонредните македонско-турски односи, и ќе бидат разгледани чекорите кои треба зеднички да се преземат за просперитет, мир и развој на целиот Балкан”.Слични вести