Бројот на терористите кои се неутрализирани во Сирија се зголеми на 1439

Генералштабот (ГШ) објави соопштение во врска со операцијата „Маслиново гранче“ која започна на 20 јануари

Бројот на терористите кои се неутрализирани во Сирија се зголеми на 1439

Турските вооружени сили (ТСК) на Турција соопштија дека бројот на терористите кои што се неутрализирани во рамките на операцијата „Маслиново гранче“ во Африн во Сирија се зголеми на 1439.

Генералштабот (ГШ) објави соопштение во врска со операцијата „Маслиново гранче“ која започна на 20 јануари со цел да се уништат терористите на ПКК/КЏК/ПЈД-ЈПГ и ДЕАШ (ИСИЛ) и ослободување на братскиот и пријателски народ во подрачјето од репресиите и притисоците.

Во соопштението беше истакнато дека денес во рамките на операцијата, како резултат на досегашните копнени и воздушни операции беа неутрализирани уште 70 приврзаници на терористичката организации ПКК/КЏК/ПЈД-ЈПГ и ДАЕШ.

Во соопштението беше објавена и информацијата дека бројот на терористите кои што се неутрализирани од почетокот на операцијата до денес се зголеми на 1439.Слични вести