Денес во посета на Турција ќе допатува Путин

На средбата ќе бидат разменети мислења во врска со случувањата за време и по признавањето на Ерусалим за главен град на Израел од страна на САД

Денес во посета на Турција ќе допатува Путин

Денес во официјална посета на Турција ќе допатува рускиот претседател Владимир Путин.

Во рамките на денешната посета, Путин на средбата со претседателот Реџеп Тајип Ердоган ќе размени мислења во врска со значајните глобални прашања.

На средбата ќе бидат разменети мислења во врска со случувањата за време и по признавањето на Ерусалим за главен град на Израел од страна на САД.

Двајцата лидери меѓудругото ќе разменат мислења и во врска со кризата во Сирија, заедничките енергетски проекти и соработката меѓу двете земји.Слични вести