Руски воен брод го помина теснецот Чанаккале

Рускиот воен брод БСФ Питливи за целото време беше придружуван од бродови на турската крајбрежна стража

Руски воен брод го помина теснецот Чанаккале

Руски воен брод помина низ теснецот Чанаккале. 

Денес во утринските часови низ морскиот теснец Чанаккале помина рускиот воен брод БСФ Питливи.

Рускиот воен брод за целото време беше придружуван од бродови на турската крајбрежна стража.

Не беа дадени било какви информации за крајната дестинација на бродот. Слични вести