Во напад на талибански милитанти на полициска станица во Авганистан загинаа четворица полицајци

Талибански милитанти реализираа вооружен напад на една полициска станица во губернијата Фарах во Авганистан во кој загинаа четворица авганистански полицајци

Во напад на талибански милитанти на полициска станица во Авганистан загинаа четворица полицајци

Во реализиран напад од страна на милитантни на Талибан на една полициска станица во центарот на губернијата Фарах во Авганистан загинаа четворица авганистански полицајци.

Вршителот на должноста претседател на градскиот совет на Фарах Дадулах Кане во дадената изјава за новинарите истакна дека талибански милитанти реализираа вооружен напад на полициската станица Султан Мир Ага во центарот на Фарах.

Велејќи дека во нападот загинаа четворица полицајци, Кане рече дека милитантите по нападот ги зеле оружјето и муницијата од полициската станица и се оддалечиле од областа.Слични вести