Земјотрес со јачина од 6,6 степени ја погоди Канада

По земјотресот чиј епицентар се наоѓаше на 11 км длабочина не беше прогласена вонредна состојба поради евентуалните џиновски бранови

Земјотрес со јачина од 6,6 степени ја погоди Канада

Земјотрес со јачина од 6,6 степени ја погоди северноамериканската држава Канада.

Според соопштението кое беше објавено од страна на Американскиот институт за геолошки истражувања (УСГС), земјотресот со јачина од 6,6 степени се случи на 218 км од крајбрежјето на југозападниот канадски град Порт Харди.

По земјотресот чиј епицентар се наоѓаше на 11 км длабочина не беше прогласена вонредна состојба поради евентуалните џиновски бранови.

Сеуште нема информации за жртви и материјална штета во земјотресот.Слични вести