Конечното барање на Грција за обесштетување беше решено врз легална и политичка основа

Во парламентот на Грција продолжуваат подготовките во врска со извештајот во однос на прашањето според кое Грција од Германија се подготвува да бара 376 милијарди евра обесштетување

Конечното барање на Грција за обесштетување беше решено врз легална и политичка основа

Портпаролот на германската влада Штефен Сејберт рече дека барањето за обесштетување на Грција наспроти штетата што беше предизвикана за време на Втората светска војна од Нацистите конечно беше решено врз легална и политичка основа.

Сејберт на вчерашната прес конференција во Берлин одговори на прашањето во врска со барањето за обесштетување на Грција од Германија во врска со кое во медиумите беа објавени низа информации и тврдења.

Сејберт рече дека прашањето и порано се најде на дневниот ред на земјата и додаде:

Според нашиот став, конечното решение на прашањето во врска со исплатата на обесштетувањето конечно беше регулирано на легална и политичка основа. Нема промен во нашиот став.

Во врска со прашањето нема службена иницијатива од страна на Грција, рече Сејберт.

Според веста на германскиот весник Билд, во парламентот на Грција продолжуваат подготовките во врска со извештајот во однос на прашањето според кое Грција од Германија се подготвува да бара 376 милијарди евра обесштетување.

Барањето на Грција за обесштетување има легална и политичка основа

Портпаролот на германската влада Штефен Сејберт рече дека барањето за обесштетување на Грција наспроти штетата што беше предизвикана за време на Втората светска војна од Нацистите конечно беше изготвено врз легална и политичка основа.

Сејберт на вчерашната прес конференција во Берлин одговори на прашањето во врска со барањето за обесштетување на Грција од Германија во врска со кое во медиумите беа објавени низа информации и тврдења.

Сејберт рече дека прашањето и порано се најде на дневниот ред на земјата и додаде:

Според нашиот став, конечното решение на прашањето во врска со исплатата на обесштетувањето конечно беше регулирано на легална и политичка основа. Нема промен во нашиот став.

Во врска со прашањето нема службена иницијатива од страна на Грција, рече Сејберт.

Според веста на германскиот весник Билд, во парламентот на Грција продолжуваат подготовките во врска со извештајот во однос на прашањето според кое Грција од Германија се подготвува да бара 376 милијарди евра обесштетување.Слични вести