Поддршка од Здружението на палестинските дипломци на Турција

Со поддршка на исламскиот уммет и слободниот свет, напразни ќе бидат напорите на гнасниот напад

Поддршка од Здружението на палестинските дипломци на Турција

Здружението на палестинските дипломци во Турција кои високото образование го завршија на различни факултети во Турција ги осудија американските санкции врз Турција.

Во писменото соопштение кое беше објавено од страна на Здружението на палестинските дипломци беше истакнато: „Ги осудуваме неправедните напади врз турската економија во последните денови. Го подржуваме турскиот народ и турската економија“.

Во соопштението беше подвлечено дека Турција е изложена на еден гнасен напад. Турската економија е силна. Со поддршка на исламскиот уммет и слободниот свет, напразни ќе бидат напорите на гнасниот напад.Слични вести