Бројот на жртвите во лизгањата на земјиштето во индиската провинција Керала се искачи на 26 лица

Во лизгањата на земјиштето во провинцијата Керала во Индија предизвкани од силните врнежи од дожд досега бројот на загинатите се искачи на 26 лица, а продолжуваат работите за спасување и на 30 заглавени туристи

Бројот на жртвите во лизгањата на земјиштето во индиската провинција Керала се искачи на 26 лица

Бројот на загинатите во лизгањата на земјиштето предизвикани од силните врнежи од дожд во провинцијата Керала во Индија се зголеми на 26 лица.

Премиерот на провинцијата Керала Пинјари Вижајан изјави дека ќе се одржи состанок за итна состојба посветена на елементарната непогода во провинцијата.

Од друга страна се истакнува дека продолжуваат работите за спасување на 30 туристи кои останале заглавени во градот Мунар.

Индиската метеоролошка служба предупреди дека врнежите од дожд во подрачјето ќе продолжат.Слични вести