Уапсена иранската активистка Несрин Сутуде

Риза Хандан, сопругот на иранската активистка Сутуде рече дека не знае за што е обвинета жена му

Уапсена иранската активистка Несрин Сутуде

Безбедносните сили на Иран ја уапсија иранската политичка активистка и адвокат Несрин Сутуде.

Риза Хандан, сопругот на иранската политичка активистка и адвокат Несрин Сутуде во интервјуто за Новинската агенција на иранските студенти ИСНА рече дека жена му била уапсена од страна на безбедносните сили.

Хандан во изјавата рече дека сеуште не знае за што е обвинета жена му. Додека безбедносните сили му рекле дека била уапсена поради казната затвор од 5 години која и била изречена во отсуство.Слични вести