Бомбашки напад во Шведска

Бомбата предизвикала штета на предната страна на полициската станица

Бомбашки напад во Шведска

Во провинцијата Розенград во шведскиот град Малме беше извршен бомбашки напад на една полициска станица.

Во нападот нема мртви или повредени.

Во писменото соопштение кое беше објавено од страна на полицијата на Малме беше истакнато дека

Бомбата предизвикала штета на предната страна на полициската станица и дека биле оштетени некои возила.

Во подрачјето беа испратени експерти за деминирање и полицијата започна истрага во врска со случајот.Слични вести