Денес во посета на Турција ќе допатува Исак Џихангири

Џихангири ќе одржи средби и со претставниците на другите земји учеснички на самитот на Д-8

Денес во посета на Турција ќе допатува Исак Џихангири

Денес во посета на Турција ќе допатува Исак Џихангири, првиот потпретседател на Иран. Во рамките на псоетата Џихангири ќе учествува на 9-от самит на Организацијата за економска соработка на Д-8 која се состои од 8 земји во развој.

Исак Џихангири во рамките на тридневната посета на Турција ќе одржи средби со високите турски државни претставници на кои ќе бидат разменат мислења во врска со билатералните односи, регионалните и меѓународните прашања.

Џихангири ќе одржи средби и со претставниците на другите земји учеснички на самитот на Д-8.

Организацијата Д-8 се состои од Турција, Иран, Пакистан, Бангладеш, Малезија, Индонезија, Египет и Нигерија.Слични вести