Твит кој ги помеша Мексико и Мајами

Активните корисници на социјалните медиуми утврдија дека фотографијата е сликана од аеродромот во Мексико

Твит кој ги помеша Мексико и Мајами

Дан Скавино директорот за социјални медиуми на Белата куќа ги помеша Мексико и Мајами.

Во твитот во врска со ураганот Ирма кој ја погоди сојузната држава Флориа, Скавино на снимката од аеродромот во Мексико напиша дека тоа е меѓународниот аеродром на Мајами.

Претставниците на меѓународниот аеродром Мајами истакнаа дека снимката не е од нивните граници.

Активните корисници на социјалните медиуми утврдија дека фотографијата е сликана од аеродромот во Мексико.

Скавино откако ја разбран грешката и покрај тоа што го избриша твитот, корисниците кои ја сликаа фотографијата на Скавино продолжуваат да го критикуваат.Слични вести