51 од 120 бегалци биле удавени во морето кај Јемен

Меѓународната организација за бегалци соошти дека станувало збор за млади африканци кои со чамец илегално сакале да се префрлат во Европа

51 од 120 бегалци биле удавени во морето кај Јемен

51 од 120 бегалци биле удавени во морето кај Јемен.

Меѓународната организација за бегалци соошти дека станувало збор за млади африканци кои со чамец илегално сакале да се префрлат во Европа.

Од околу 120 млади момчиња од Сомалија и Етиопија  51 буквално биле исфрлени во морето од едно крујумчарско бротче со кое патувале .51 од нив млади момчиња на возраст од околу 16 години се удавиле во морето.

Претставникот за Јемен на Меѓународната организација за бегалци Лорен де Боек соопшти дека бегалците кои го спасиле животот и успеале да допловат до копното во Јемен изјавиле дека кријумчарите им изјавиле на властите дека младите момчиња самите меѓусебе се истуркале во морето.

 

 Слични вести