Претседателот Ердоган ги прими спортистите кои ќе учестуваат на Зимските олимписки игри 2018

Ердоган ги прими спортистите кои ќе ја претставуваат Турција на Зимските олимписки игри 2018 што ќе се одржат во Пјонг Јанг Јужна Кореја

Претседателот Ердоган ги прими спортистите кои ќе учестуваат на Зимските олимписки игри 2018

Претседателот Реџеп Тајип Ердоган ги прими спортистите кои ќе ја претставуваат Турција на Зимските олимписки игри 2018 што ќе се одржат во Пјонг Јанг Јужна Кореја.

Приемот се одржа во претседателаската палата Бештепе во Анкара и беше затворен за новинарите.

На приемот присуствуваа и министерот за младина и спорт Осман Ашик Бак, директорот на Дирекцијата за спорт Мехмет Бајкан и претседателот на Турската кајакарска федерација Ерол Мехмет Јарар. 

 Слични вести