Турските репрезентативци освоија два медали на светското првенство „Challenge“

Ферхат Ариџан освои сребрен медал во паралелно поставените шипки, додека Ахмет Ондер бронзен

Турските репрезентативци освоија два медали на светското првенство „Challenge“

На светското првенство „Challenge“ што се одржа под покровителство на Меѓународната гимнастичка федерација (ФИГ), турскиот репрезентативец Ферхат Ариџан освои сребрен, а Ахмет Ондер бронзен медал на паралелно поставените шипки.

Третиот и четвртиот ден на првенството што се одржа во унгарскиот град Сомбатхеи, двајцата турски репрезентативци освоија медали.

Ферхат Ариџан освои сребрен медал во паралелно поставените шипки, додека Ахмет Ондер бронзен.

Турските репрезентативци на турнирот освоија 4 медали.Слични вести