7 медеали за турските спортисти во Нови Сад

Турските спртисти постигнаа голем успех како во поединечна така и во екипна конкуренција и во конкуренција на двојки

7 медеали за турските спортисти во Нови Сад

Турските спортисти освоија 7 медали на Меѓународниот турнир во бадмингтон за младинци под 17 години што се одржа во Нови Сад ,Србија.

Како што соопшти бадмингтон федерацијата на Република Турција турските спортисти освоиле 2 златни, 2 сребрени и 3 бронзени медали на турнирот во Нови Сад.

Турските спртисти постигнаа голем успех како во поединечна така и во екипна конкуренција и во конкуренција на двојки.

 

 Слични вести