Албанија го ратификуваше протоколот за членство на Република Северна Македонија во НАТО

Албанија го ратификуваше протоколот за членство на Република Северна Македонија во НАТО

Албанија го ратификуваше протоколот за членство на Република Северна Македонија во НАТО

Нацрт-законот за ратификација на Протоколот за членство на Северна Македонија во НАТО беше ратификуван со 130 гласа „да“, ниту еден против и воздржан, од 138 пратеници присутни на седницата, добивајќи ја поддршката на пратениците од позицијата и опозицијата.

Претседателот на Собранието на Албанија, Грамоз Ручи, во своето обраќање нагласи дека денес е значаен ден за регионот и за Северноатлантската алијанса.

На денешната седница беше одржан и едноминутен молк за жртвите во вчерашната сообраќајна несреќа во Северна Македонија.Слични вести