Македонија почнува со употребата на името Република Северна Македонија

Три дена по стапувањето на сила на Преспанскиот договор ќе започне промената на табелите и на граничните премини

Македонија почнува со употребата на името Република Северна Македонија

Почна промената на имињата на табелите и службените документи со новото име Република Северна Македонија.

Три дена по стапувањето на сила на Преспанскиот договор ќе започне промената на табелите и на граничните премини.

Во рок од четири месеци се предвидува да се променат и регистарските таблици, додека кон крајот на годината ќе започне и издавањето на новите пасоши со новото име.

Новите банкноти со името Република Северна Македонија ќе почнат да се печатат во 2020 година.

 Слични вести