Продолжуваат антивладините протести во главниот град на Србија, Белград

На ативладините протести во сабота во главниот град на Србија Белград учествуваа десетици илјади демонстранти

Продолжуваат антивладините протести во главниот град на Србија, Белград

Продолжуваат антивладините протести во главниот град на Србија, Белград кои што почнаа да се организираат пред 9 недели под слоганот "Еден од пет милиони".

И оваа сабота (вчера) десетици илјади демонстранти излегоа на улиците во главниот град Белград за да го изнесат незадоволството од власта.

Десетиците илјади дмонстранти во своите раце носеа транспаренти на кои пишуваше "Разбуди се Србијо", "Вучиќ долу, капитализмот долу" и "Ние сме покрај народот".

Големиот број демонстранти кои се собраа пред претседателската палата писмата во кои што ги напишаа причините за протестите ги фрлија во поштенските сандаци кои што ги поставија пред претседателската палата.Слични вести