Македонскиот претседател Иванов учествуваше на церемонијата на отворање на Аеродромот Истанбул

Претседателот Ердоган на патот до салата во која се одржа церемонијата ги поздрави бројните гости од различни делови на светот меѓу кои се ракуваше и со македонскиот претседател Ѓорге Иванов и неговата сопруга Маја Иванова

Македонскиот претседател Иванов учествуваше на церемонијата на отворање на Аеродромот Истанбул

На церемонијата на свеченото отворање на првата фаза од третиот аеродром во Истанбул со пристуство на турскиот претседател Реџеп Тајјип Ердоган учествуваа и голем број шефови на држави и премиери на голем број земји меѓу кои и претседателот на Република Македонија Горге Иванов.

Претседателот Ердоган на патот до салата во која се одржа церемонијата ги поздрави бројните гости од различни делови на светот.

Ердоган се поздрави и со македонскиот претседател Ѓорге Иванов кој на оваа значајна церемонија учествуваше со својата сопруга Маја Иванова.

По групното фотографирање гостите се префрлија во свечената сала.

 

                                               (АА)

 Слични вести