Екстрадирани двајата турски војници кои по грешка ја поминаа границата со Грција

Турските војници беа екстрадирани во 18.00 часот според турско време

Екстрадирани двајата турски војници кои по грешка ја поминаа границата со Грција

Турските вооружени сили соопштија дека двајцата турски војници кои по грешка ја поминаа границата и беа приведени, за неколку часа беа екстрадирани од страна на грчките власти.

Турските вооружени сили објавија соопштение во врска со двајцата турски војници кои вчера околу 11.00 часот според турско време по грешка ја преминаа границата.

Во соопштението беше истакнато следното: во рамките на активностите за гонење и спречување на преминот на илегалните имигранти по должината на границата, двајцата турски војници по грешка преминаа на грчката страна. На крајот на средбите со грчките власти, турските војници во 18.00 часот според турско време беа екстрадирани.Слични вести