Три дена како траат демонстрациите против власта во Романија

Демонстрантите извикуваа пароли како што се „ПСД црвена чума“, „владата оставка“, нема да фрлиме чекор назад и да ги напуштиме плоштадите пред да ја напуштат власта.“

Три дена како траат демонстрациите против власта во Романија

Три дена како траат демонстрациите во Романија кои започнаа на 10 август против корумпираноста во земјата.

Демонстрантите кои се собраа на Митингот на дијаспората во Букурешт и денес продолжија со протестите на Плоштадот на победата наспроти зградата на владата како и на плоштадите во низа други градови ширум земјата.

Демонстрантите извикуваа пароли како што се „ПСД црвена чума“, „владата оставка“, нема да фрлиме чекор назад и да ги напуштиме плоштадите пред да ја напуштат власта.“

Илјадници лица на 10 август во Романија започнаа митинг на дијаспората кој го организираа преку социјалните медиуми во знак на протест на владите.Слични вести