Напад на канцеларијата на Туркиш ерлајнс во Атина

Одговорноста за нападот ја презеде анархистичката група Рувиконас

Напад на канцеларијата на Туркиш ерлајнс во Атина

Група напаѓачи кои присилно се обидоа да влезат во канцеларијата предизвикаа штетата на стаклата на влезната врата но не успеаја да влезат внатре.

Нападот беше извршен пред да почне работното време кога во канцеларијата немаше никој.

Нападот предизвика само материјална штета.

Полицијата изврши увид на лице место на нападот.

Одговорноста за нападот ја презеде анархистичката група Рувиконас која претходно изврши напад со боја на Амбасадата на Република Турција во Атина.Слични вести