Македонија и се заблагодари на Турција за помошта во гаснењето на шумските пожари

Во гаснењето на шумските пожари во Македонија се ангажирани хеликоптери од Турција и Бугарија

Македонија и се заблагодари на Турција за помошта во гаснењето на шумските пожари

Македонија и се заблагодари на Турција за помошта во гаснењето на шумските пожари.

Во соопштението  кое беше издадено вчера по седницата на владата на Република Македонија се истакнува следното:

„Владата на Република Македонија им се заблагодарува на Република Турција и на Република Бугарија за помошта во справувањето со шумските пожари. Во исто време сите вработени во институциите кои се ангажирани во гаснењето и земањето под контрола на пожарите ќе бидат на терен.“

Шабан Салиу директор на  Центарот за управување со кризи поднесе извештај до владата за активностите на агенцијата во гаснењето на шумските пожари.

 Слични вести