Емисија 20.04.2017

Емисија 20.04.2017

Нашите емисии на македонски јазик можете да ги слушате секој ден од 11:00 до 11:30 часот според турско време, односно од 10:00 до 10:30 часот според средноевропско т.е. македонско време.

Емисиите на македонски јазик на брановите на Радио Глас на Турција се емитуваат преку сателитот ТУРКСАТ 3А од 10.096 мегахерци, ТУРКСАТ 4А од 11.958 мегахерци, ХОТБИРД 13Е од 12.015 мегахерци и ГАЛАКСИ од 11.960 мегахерци.

Репризата на нашите емисии можете да ја слушате секоја вечер од 24:30 до 01:00 часот според турско време, односно од 23:30 до 24:00 часот според средноевропско т.е. македонско време.