Урнатините на Ани ги привлекуваат посетителите

Урнатините на градчето Ани кај градот Карс во непосредна близина на границата со Ерменија, кои се внесени и во Списокот на светското наследство на Организацијата на ОН за образование, наука и култура УНЕСКО на крајот од неделата беа посетени од страна на голем број посетители.  |

Урнатините на градчето Ани кај градот Карс во непосредна близина на границата со Ерменија, кои се внесени и во Списокот на светското наследство на Организацијата на ОН за образование, наука и култура УНЕСКО на крајот од неделата беа посетени од страна на голем број посетители. 

Урнатините на градчето Ани кај градот Карс во непосредна близина на границата со Ерменија, кои се внесени и во Списокот на светското наследство на Организацијата на ОН за образование, наука и култура УНЕСКО на крајот од неделата беа посетени од страна на голем број посетители. 

Древното градче Ани воедно е познато и по имињата „светски град“, „колевка на цивилизациите“, „град со 1001 црква“ и „град со 40 врати“.

 


Тагови: 40 врати , 1001 црква , светски град , посетители , Списокот на светското наследство , Карс , Ерменија , УНЕСКО , древното градче , посетителите , Ани , урнатините