Плоштадот „Гран плас“ во Брисел украсен со цветен тепих од 500.000 цветови

Плоштадот „Гран плас“ во Брисел украсен со цветен тепих од 500.000 цветови |

Плоштадот „Гран плас“ во Брисел украсен со цветен тепих од 500.000 цветови

Плоштадот „Гран плас“ во Брисел украсен со цветен тепих од 500.000 цветови.

Тепихот е долг 75, а широк 24 метри. Се простира на површина од 1.800 метри квадратни. Го дизајнираше Марк Шаутет, млад мексикански дизајнер.

 

 


Тагови: