(ФОТОГАЛЕРИЈА) Јазидите го одбележаа празникот „Црвена среда“

Јазидите го одбележаа празникот „Црвена среда“ |

Јазидите го одбележаа празникот „Црвена среда“

Јазидите го одбележаа празникот „Црвена среда“.

Според Руми (Соларниот) календар, Јазидите во Ирак веруваат дека првата среда во месец април е свет ден поради што во знак на одбележување на празникот „Црвена среда“ се собраа во храмот Лалеш во месноста Шејхан кај Дохук.


Тагови: Ирак , Црвена среда , празникот , одбележаа , Јазидите